MAC in the Netherlands?

Pinkdollface

Well-known member
Nee van de gewone sigma's ben ik niet onder de indruk. Een enkel is bruikbaar, maar het merendeel zier er misschien een beetje uit als een bepaald type MAC penseel, maar zodra je ze aanraakt / gebruikt vallen ze toch echt door de mand. Fijn voor mijn dochtertje. Kan ze mama nadoen zonder dat zij mijn MAC penselen hoeft te lenen. En als ik ze eens meeneem en er blijkt een knik in het make up tasje te zitten kan ik daar geen druppel zweet over verliezen. Ik gebruik trouwens ook altijd brush guards bij alle penselen die ook maar enigzins kunnen "splayen" of een andere vorm kunnen aannemen na veelvuldig wassen. Daardoor blijven ze er als nieuw uitzien. Werkt ook veel prettiger.

De Da Vinci is bij onze Douglas niet meer te koop. Wellicht bij jou wel. Een hele tijd werden ze hier verkocht, samen met een Leco versie (die overigens gewoon exact hetzelfde zeepje was maar dan met een ander blikje eromheen). Ik koop mijn Da Vinci zeep bij een make up / grime winkel een km of 10 hier vandaan. Ik had nu een tijdje babyshampoo gebruikt en als ik dan mijn Da Vinci weer heb leven ze echt helemaal op. Veel zachter. Ze worden ook veel beter en makkelijker schoon met die zeep. Ik zweer erbij...
Ik ben ook gek op de Brush Guards! Ik gebruik die ook altijd en het helpt echt heel goed om mijn kwasten in goede conditie te houden. Ik moet nu trouwens ook maar eens naar die Da Vinci zeep kijken.
 

Corally

Well-known member
Nee van de gewone sigma's ben ik niet onder de indruk. Een enkel is bruikbaar, maar het merendeel zier er misschien een beetje uit als een bepaald type MAC penseel, maar zodra je ze aanraakt / gebruikt vallen ze toch echt door de mand. Fijn voor mijn dochtertje. Kan ze mama nadoen zonder dat zij mijn MAC penselen hoeft te lenen. En als ik ze eens meeneem en er blijkt een knik in het make up tasje te zitten kan ik daar geen druppel zweet over verliezen. Ik gebruik trouwens ook altijd brush guards bij alle penselen die ook maar enigzins kunnen "splayen" of een andere vorm kunnen aannemen na veelvuldig wassen. Daardoor blijven ze er als nieuw uitzien. Werkt ook veel prettiger. De Da Vinci is bij onze Douglas niet meer te koop. Wellicht bij jou wel. Een hele tijd werden ze hier verkocht, samen met een Leco versie (die overigens gewoon exact hetzelfde zeepje was maar dan met een ander blikje eromheen). Ik koop mijn Da Vinci zeep bij een make up / grime winkel een km of 10 hier vandaan. Ik had nu een tijdje babyshampoo gebruikt en als ik dan mijn Da Vinci weer heb leven ze echt helemaal op. Veel zachter. Ze worden ook veel beter en makkelijker schoon met die zeep. Ik zweer erbij...
Naja ik bedoelde normaal als in niet-travel size haha. Ik vond ze eerst wel fijn (eerste kwastenset) en ik heb ze denk ik wel een jaartje gebruikt, misschien wat langer, maar sinds ik mijn Zoeva en RT kwasten heb gebruik ik de meeste niet meer. Haha ik zie het al helemaal voor me ''kijk mama ik doe oogschaduw op'', hoe oud is je dochtertje eigenlijk? :) Ik heb geen brush guards, misschien moet ik die ook maar eens bestellen.. in ieder geval een setje voor m'n fluffy oogschaduwkwasten. ik heb Da Vinci nog nooit gezien eigenlijk maar ik kan me herinneren dat ik ooit op een blog heb gelezen dat het te koop was bij Douglas. Maar op de website zie ik het ook niet.. Maar die van Leco is dus hetzelfde? Want die is wel online te krijgen.. Het zeepje lijkt me echt heel fijn.
 

MACerette

Well-known member
ik heb Da Vinci nog nooit gezien eigenlijk maar ik kan me herinneren dat ik ooit op een blog heb gelezen dat het te koop was bij Douglas. Maar op de website zie ik het ook niet.. Maar die van Leco is dus hetzelfde? Want die is wel online te krijgen.. Het zeepje lijkt me echt heel fijn.
Ze is 6. Ze heeft hier en daar wat speel make up gekregen, maar nadat ik een documentaire heb gezien dat die kindermake up normaal in China gemaakt wordt en dat daar bepaalde schadelijke stoffen in verwerkt worden heb ik die rotzooi linea recta in de prullenbak gegooid (Daaaaag hartjesmakeupdoosje) en gezegd dat als ze wil spelen ze make up van mij krijgt, maar wel onder mijn toezicht. Later heeft ze nog make up van een schoonzus gekregen en ik denk dat die wel acceptabel is dus daar mag ze zo nu en dan eens lekker mee rotzooien. Toen ik 6 was gapte ik ook mijn moeders make up en kwam dan spontaan als een levend schilderij trots de verassing laten zien. Mijn moeder had echter maar 1 oogschaduw, 1 mascara, 1 blush, 1 lippenstift en 1 oogpotlood. Dat heb ik nou niet...

Je fluffy kwasten zullen je dankbaar zijn. Ze blijven echt veel mooier in vorm. Ik word chagrijnig als zo'n fluffy kwast helemaal uitstaat. Fijn als hij lekker strak in vorm opdroogt.

Als je de Da Vinci niet online kunt vinden kun je hem hier eventueel bestellen:
http://www.starmagic.nl/view-product.php?product=19150 (morgen even bellen om commissie te vragen :p). Ik haal het altijd in de winkel zelf (dat is die winkel). Ik zou wel de 85 gram pakken want die 40 is ieniemienie en daar ben je echt zo doorheen (ik iig), tenzij je hem eerst wil uitproberen.

Die van Leco is exact hetzelfde (wel net iets duurder) maar die heb ik ook 1x gehad. Zelfde ingrediënten, zelfde geur. Echt exact hetzelfde zeepje.
 

MACerette

Well-known member
@Corally: oh ja, by the way, ik heb alsnog een backup van TPC gevraagd van mijn cp. Goed aan het destashen he
th_loser.gif

Zucht... hangs head in shame (knoop in maag)
ohboy.gif
 

Corally

Well-known member
Ze is 6. Ze heeft hier en daar wat speel make up gekregen, maar nadat ik een documentaire heb gezien dat die kindermake up normaal in China gemaakt wordt en dat daar bepaalde schadelijke stoffen in verwerkt worden heb ik die rotzooi linea recta in de prullenbak gegooid (Daaaaag hartjesmakeupdoosje) en gezegd dat als ze wil spelen ze make up van mij krijgt, maar wel onder mijn toezicht. Later heeft ze nog make up van een schoonzus gekregen en ik denk dat die wel acceptabel is dus daar mag ze zo nu en dan eens lekker mee rotzooien. Toen ik 6 was gapte ik ook mijn moeders make up en kwam dan spontaan als een levend schilderij trots de verassing laten zien. Mijn moeder had echter maar 1 oogschaduw, 1 mascara, 1 blush, 1 lippenstift en 1 oogpotlood. Dat heb ik nou niet... Je fluffy kwasten zullen je dankbaar zijn. Ze blijven echt veel mooier in vorm. Ik word chagrijnig als zo'n fluffy kwast helemaal uitstaat. Fijn als hij lekker strak in vorm opdroogt. Als je de Da Vinci niet online kunt vinden kun je hem hier eventueel bestellen: http://www.starmagic.nl/view-product.php?product=19150 (morgen even bellen om commissie te vragen :p). Ik haal het altijd in de winkel zelf (dat is die winkel). Ik zou wel de 85 gram pakken want die 40 is ieniemienie en daar ben je echt zo doorheen (ik iig), tenzij je hem eerst wil uitproberen. Die van Leco is exact hetzelfde (wel net iets duurder) maar die heb ik ook 1x gehad. Zelfde ingrediënten, zelfde geur. Echt exact hetzelfde zeepje.
Kindermake-up is echt troep ja, ik snap niet dat het hier verkocht mag worden. Ik kan nog mijn kindermake-up herinneren en ik was toen al addict the making volgens mij want ik vond de kwaliteit slecht hahaha. Mijn moeder had nog minder haha, een oogschaduw duo (roze en blauw.. wat een combi) en een rode lipstick. :p Ik werd soms met haar mak-up opgemaakt en ik zag er dan echt uit als een clown lol. Ik wil al heel lang een bestelling doen op die webshop voor wat Kryolan en Make-up Studio producten, het komt er maar niet van haha. :lol: Die van Leco zal dan ook wel 40 gr zijn.. Moet even nadenken wat ik ga doen, bedankt voor de tip in ieder geval!
@Corally: oh ja, by the way, ik heb alsnog een backup van TPC gevraagd van mijn cp. Goed aan het destashen he
th_loser.gif
Zucht... hangs head in shame (knoop in maag)
ohboy.gif
Hahaha goed bezig. :lmao:
 

Corally

Well-known member
Np. De 40 gram is relatief heel duur, maar dat moet je zelf beslissen natuurlijk. Ik woon toevallig dicht bij, dus ik ga er zelf heen. Groot assortiment. Fijn om in de buurt te hebben. Mijn enige echte dealer voor Da Vinci zeep :shades:
Ik vraag me af of Backstage Da Vinci verkoopt.. Ik ben er nog nooit geweest maar dus ik ga het eerst even vragen :p
 

MACerette

Well-known member
Np. De 40 gram is relatief heel duur, maar dat moet je zelf beslissen natuurlijk. Ik woon toevallig dicht bij, dus ik ga er zelf heen. Groot assortiment. Fijn om in de buurt te hebben. Mijn enige echte dealer voor Da Vinci zeep :shades:
Ik vraag me af of Backstage Da Vinci verkoopt.. Ik ben er nog nooit geweest maar dus ik ga het eerst even vragen :p
Dat is misschien wel een idee. Ik weet het ook niet, maar het zou zo maar eens kunnen. En een mailtje / telefoontje is zo gedaan natuurlijk.
 

MissHolland

Well-known member
Volgens Hakuhodo kun je kwasten het beste wassen in lauw/warm water met wasmiddel voor wol. Dus dat doe ik dan maar want ik ben bang dat ik anders de haren verpest haha. Die van MAC doe ik trouwens meestal wel met shampoo.. en die van RT ook. Een brush guard gebruik ik niet omdat mijn kwasten de vorm wel houden als ik ze aan de lucht laat drogen. Dus die is gelukkig niet nodig. Ik zou het ook niet durven met reizen bijv. Veel te bang dat dat netje gaat verschuiven en er haartjes tussen komen te zitten en ze daardoor beschadigen.

Corally, ik weet zeker dat je Hakuhodo fijn gaat vinden mocht je ze ooit gaan aanschaffen. Vergeleken Zoeva is dit de hemel en Zoeva de hel haha. Ik heb maar 4 Hakuhodo kwasten maar ik wil niet anders meer. Hoef ook niet meer verder te zoeken want dit is gewoon precies wat ik zoek in een kwast. Maar als jij tevreden bent met de goedkopere kwasten lekker zo houden zou ik zeggen. Scheelt je heel wat geld hihi.
 

Corally

Well-known member
Volgens Hakuhodo kun je kwasten het beste wassen in lauw/warm water met wasmiddel voor wol. Dus dat doe ik dan maar want ik ben bang dat ik anders de haren verpest haha. Die van MAC doe ik trouwens meestal wel met shampoo.. en die van RT ook. Een brush guard gebruik ik niet omdat mijn kwasten de vorm wel houden als ik ze aan de lucht laat drogen. Dus die is gelukkig niet nodig. Ik zou het ook niet durven met reizen bijv. Veel te bang dat dat netje gaat verschuiven en er haartjes tussen komen te zitten en ze daardoor beschadigen.  Corally, ik weet zeker dat je Hakuhodo fijn gaat vinden mocht je ze ooit gaan aanschaffen. Vergeleken Zoeva is dit de hemel en Zoeva de hel haha. Ik heb maar 4 Hakuhodo kwasten maar ik wil niet anders meer. Hoef ook niet meer verder te zoeken want dit is gewoon precies wat ik zoek in een kwast. Maar als jij tevreden bent met de goedkopere kwasten lekker zo houden zou ik zeggen. Scheelt je heel wat geld hihi.
Ja ik zag het, wasmiddel voor wol.. :haha: Maar er staat ook dat je ook parfumvrije zeep kan gebruiken. Maarre.. er staat ook dat je de kwasten moet kammen, doe jij dat? Het lijkt me zo raar om te doen. Ik ben juist bang dat ik ze zo fijn ga vinden dat ik veel meer wil terwijl ik eigenlijk tevreden ben met mijn huidige kwasten. :lol: Maar ik wil zo graag een keer duurdere kwasten proberen.. :crazy:
 

Pinkdollface

Well-known member
Ze is 6. Ze heeft hier en daar wat speel make up gekregen, maar nadat ik een documentaire heb gezien dat die kindermake up normaal in China gemaakt wordt en dat daar bepaalde schadelijke stoffen in verwerkt worden heb ik die rotzooi linea recta in de prullenbak gegooid (Daaaaag hartjesmakeupdoosje) en gezegd dat als ze wil spelen ze make up van mij krijgt, maar wel onder mijn toezicht. Later heeft ze nog make up van een schoonzus gekregen en ik denk dat die wel acceptabel is dus daar mag ze zo nu en dan eens lekker mee rotzooien. Toen ik 6 was gapte ik ook mijn moeders make up en kwam dan spontaan als een levend schilderij trots de verassing laten zien. Mijn moeder had echter maar 1 oogschaduw, 1 mascara, 1 blush, 1 lippenstift en 1 oogpotlood. Dat heb ik nou niet...

Je fluffy kwasten zullen je dankbaar zijn. Ze blijven echt veel mooier in vorm. Ik word chagrijnig als zo'n fluffy kwast helemaal uitstaat. Fijn als hij lekker strak in vorm opdroogt.

Als je de Da Vinci niet online kunt vinden kun je hem hier eventueel bestellen:
http://www.starmagic.nl/view-product.php?product=19150 (morgen even bellen om commissie te vragen :p). Ik haal het altijd in de winkel zelf (dat is die winkel). Ik zou wel de 85 gram pakken want die 40 is ieniemienie en daar ben je echt zo doorheen (ik iig), tenzij je hem eerst wil uitproberen.

Die van Leco is exact hetzelfde (wel net iets duurder) maar die heb ik ook 1x gehad. Zelfde ingrediënten, zelfde geur. Echt exact hetzelfde zeepje.
Hier is de Da Vinci zeep nog goedkoper en krijg je 100 gram http://www.penselen.nl/webshop/reinigingsmiddelen/4033--da-vinci-zeep.html. Of is dit toch weer andere? Ok het is kernzeep en dat is blijkbaar toch anders.
 

MACerette

Well-known member
Hier is de Da Vinci zeep nog goedkoper en krijg je 100 gram http://www.penselen.nl/webshop/reinigingsmiddelen/4033--da-vinci-zeep.html. Of is dit toch weer andere? Ok het is kernzeep en dat is blijkbaar toch anders.
Als dat dezelfde was zou ik hem zeker kopen. Zeker voor die prijs!
Ik heb net even zitten zoeken op internet en kwam langs dit filmpje. Even je Duits opvijzelen, maar ik sluit me helemaal aan bij wat ze zegt.

http://www.youtube.com/watch?v=hV6nmZTy3tE

De Da Vinci maakt met name gepigmenteerde oogschaduw en cremeachtige produkten veel beter en makkelijker schoon. In het filmpje doet ze er wat langer over dan ik normaal voor mijn gevoel doe, maar ja, ik sta dan ook geen uitleg te geven tijdens het schoonmaken van mijn penselen.

Nog twee dingen: mocht je penselen hebben waar je extreem langhoudende foundation mee hebt opgebracht (denk Pro Longwear, Revlon Colorstay) is het heel moeilijk om dit uit je kwast / beautyblender te krijgen. Als je dat toch per se voor elkaar wil krijgen (en ik weet dat sommige mensen nu misschien gaan huiveren) gebruik ik wat cleanse off oil van MAC. Gewone olie doet de truc ook wel, maar die krijg je er vervolgens weer veel moeilijker uit. De cleanse off oil laat zich best goed uitspoelen. En vervolgens nog 1x nawassen met de Da Vinci. Schoon!

Als je de prijs van de zeep geen dealbreaker vind (ik iig niet want ik blijf het kopen) wel alvast een tipje: in het midden is de zeep dunner dan aan de randen. In het filmpje kun je ook zien dat het midden al wat doorzichtig is. Ik probeer mijn penselen zoveel mogelijk langs de buitenkant te strijken, voor zover mogelijk natuurlijk, om het onvermijdelijke gat in het midden uit te stellen. Zodra het gat er in zit en het wordt steeds groter, breekt de zeep op een zeker moment en het is best shit (niet onmogelijk) om de restant brokjes op te gebruiken. Ik haal de zeep altijd uit het blikje, maar ik denk dat ik bij dit zeepje ook eens ga proberen of het misschien prettiger werkt in het blik. Ik probeer zelf namelijk het blikje zo droog mogelijk te houden zodat de zeep niet onnodig week wordt.

Ik hoop dat je / jullie er wat mee kunnen. Mochten jullie hem gaan gebruiken hoor ik graag hoe jullie hem vinden. Ik koop hem al jaren...
 

MACerette

Well-known member
Ik ben juist bang dat ik ze zo fijn ga vinden dat ik veel meer wil terwijl ik eigenlijk tevreden ben met mijn huidige kwasten.
lol.gif
Maar ik wil zo graag een keer duurdere kwasten proberen..
th_crazy.gif
Parfumvrije zeep (zeepvrij wastablet van Dermolin) heb ik ook al een paar keer geprobeerd maar dat vond ik zelf toch wat minder. Niet zozeer voor het schoonmaken, maar de penselen voelden toch niet zo lekker toen ze opgedroogd waren als met de Da Vinci. Die laatste heeft er ook een soort "conditioner" speciaal voor penselen in zitten. Bij gewone zeep, al is hij misschien terugvettend is dat toch niet hetzelfde. Ik zou het wastablet ook niet voor mijn haren gebruiken. Zou ook niet zo lekker voelen.
 

Pinkdollface

Well-known member
Ik ga vandaag eens langs de Douglas winkels hier om te zien of ik hem kan vinden. Het lijkt me makkelijker in gebruik dan shampoo uit een fles, omdat je die telkens bij moet pakken en je hier alleen even met je kwast over hoeft. Ik heb tot nu toe dezelfde shampoo gebruikt als voor mijn haren. Die heeft geen sulfaten, dus leek het mij beter en het werkt voor mijn haren, dus waarom niet voor mijn kwasten.

Ik ga denk ik de zeep in het bakje laten en als ik klaar ben droog ik het bakje gewoon even. Ik hoop dat ik hem kan vinden, want hij lijkt me erg fijn!
Als dat dezelfde was zou ik hem zeker kopen. Zeker voor die prijs!
Ik heb net even zitten zoeken op internet en kwam langs dit filmpje. Even je Duits opvijzelen, maar ik sluit me helemaal aan bij wat ze zegt.

http://www.youtube.com/watch?v=hV6nmZTy3tE

De Da Vinci maakt met name gepigmenteerde oogschaduw en cremeachtige produkten veel beter en makkelijker schoon. In het filmpje doet ze er wat langer over dan ik normaal voor mijn gevoel doe, maar ja, ik sta dan ook geen uitleg te geven tijdens het schoonmaken van mijn penselen.

Nog twee dingen: mocht je penselen hebben waar je extreem langhoudende foundation mee hebt opgebracht (denk Pro Longwear, Revlon Colorstay) is het heel moeilijk om dit uit je kwast / beautyblender te krijgen. Als je dat toch per se voor elkaar wil krijgen (en ik weet dat sommige mensen nu misschien gaan huiveren) gebruik ik wat cleanse off oil van MAC. Gewone olie doet de truc ook wel, maar die krijg je er vervolgens weer veel moeilijker uit. De cleanse off oil laat zich best goed uitspoelen. En vervolgens nog 1x nawassen met de Da Vinci. Schoon!

Als je de prijs van de zeep geen dealbreaker vind (ik iig niet want ik blijf het kopen) wel alvast een tipje: in het midden is de zeep dunner dan aan de randen. In het filmpje kun je ook zien dat het midden al wat doorzichtig is. Ik probeer mijn penselen zoveel mogelijk langs de buitenkant te strijken, voor zover mogelijk natuurlijk, om het onvermijdelijke gat in het midden uit te stellen. Zodra het gat er in zit en het wordt steeds groter, breekt de zeep op een zeker moment en het is best shit (niet onmogelijk) om de restant brokjes op te gebruiken. Ik haal de zeep altijd uit het blikje, maar ik denk dat ik bij dit zeepje ook eens ga proberen of het misschien prettiger werkt in het blik. Ik probeer zelf namelijk het blikje zo droog mogelijk te houden zodat de zeep niet onnodig week wordt.

Ik hoop dat je / jullie er wat mee kunnen. Mochten jullie hem gaan gebruiken hoor ik graag hoe jullie hem vinden. Ik koop hem al jaren...
 

MACerette

Well-known member
Als dat dezelfde was zou ik hem zeker kopen. Zeker voor die prijs!
Ik heb net even zitten zoeken op internet en kwam langs dit filmpje. Even je Duits opvijzelen, maar ik sluit me helemaal aan bij wat ze zegt.

http://www.youtube.com/watch?v=hV6nmZTy3tE

De Da Vinci maakt met name gepigmenteerde oogschaduw en cremeachtige produkten veel beter en makkelijker schoon. In het filmpje doet ze er wat langer over dan ik normaal voor mijn gevoel doe, maar ja, ik sta dan ook geen uitleg te geven tijdens het schoonmaken van mijn penselen.

Nog twee dingen: mocht je penselen hebben waar je extreem langhoudende foundation mee hebt opgebracht (denk Pro Longwear, Revlon Colorstay) is het heel moeilijk om dit uit je kwast / beautyblender te krijgen. Als je dat toch per se voor elkaar wil krijgen (en ik weet dat sommige mensen nu misschien gaan huiveren) gebruik ik wat cleanse off oil van MAC. Gewone olie doet de truc ook wel, maar die krijg je er vervolgens weer veel moeilijker uit. De cleanse off oil laat zich best goed uitspoelen. En vervolgens nog 1x nawassen met de Da Vinci. Schoon!

Als je de prijs van de zeep geen dealbreaker vind (ik iig niet want ik blijf het kopen) wel alvast een tipje: in het midden is de zeep dunner dan aan de randen. In het filmpje kun je ook zien dat het midden al wat doorzichtig is. Ik probeer mijn penselen zoveel mogelijk langs de buitenkant te strijken, voor zover mogelijk natuurlijk, om het onvermijdelijke gat in het midden uit te stellen. Zodra het gat er in zit en het wordt steeds groter, breekt de zeep op een zeker moment en het is best shit (niet onmogelijk) om de restant brokjes op te gebruiken. Ik haal de zeep altijd uit het blikje, maar ik denk dat ik bij dit zeepje ook eens ga proberen of het misschien prettiger werkt in het blik. Ik probeer zelf namelijk het blikje zo droog mogelijk te houden zodat de zeep niet onnodig week wordt.

Ik hoop dat je / jullie er wat mee kunnen. Mochten jullie hem gaan gebruiken hoor ik graag hoe jullie hem vinden. Ik koop hem al jaren...
Is hij ook. Ik heb trouwens net wat foto's voor je gemaakt in de Rihanna summer thread? Nu weet ik het even niet meer. Iig in dezelfde als waar ik de andere swatches zaterdag had gezet.
 

Pinkdollface

Well-known member
Is hij ook. Ik heb trouwens net wat foto's voor je gemaakt in de Rihanna summer thread? Nu weet ik het even niet meer. Iig in dezelfde als waar ik de andere swatches zaterdag had gezet.
Ik had ze gezien:) Nog bedankt voor alle foto's ze helpen heel goed! (en enablen ook heel goed...)
 

MACerette

Well-known member
Is hij ook. Ik heb trouwens net wat foto's voor je gemaakt in de Rihanna summer thread? Nu weet ik het even niet meer. Iig in dezelfde als waar ik de andere swatches zaterdag had gezet.
Ik had ze gezien:) Nog bedankt voor alle foto's ze helpen heel goed! (en enablen ook heel goed...)
Haha graag gedaan. Al hebben wij niet heel veel nodig om enabled te zijn
girlhaha.gif
 

Corally

Well-known member
Als je de prijs van de zeep geen dealbreaker vind (ik iig niet want ik blijf het kopen) wel alvast een tipje: in het midden is de zeep dunner dan aan de randen. In het filmpje kun je ook zien dat het midden al wat doorzichtig is. Ik probeer mijn penselen zoveel mogelijk langs de buitenkant te strijken, voor zover mogelijk natuurlijk, om het onvermijdelijke gat in het midden uit te stellen. Zodra het gat er in zit en het wordt steeds groter, breekt de zeep op een zeker moment en het is best shit (niet onmogelijk) om de restant brokjes op te gebruiken. Ik haal de zeep altijd uit het blikje, maar ik denk dat ik bij dit zeepje ook eens ga proberen of het misschien prettiger werkt in het blik. Ik probeer zelf namelijk het blikje zo droog mogelijk te houden zodat de zeep niet onnodig week wordt.
Volgens mij kan je best lang doen met zo'n zeepje dus dan vind ik het niet zo duur. Wel goed om te weten thanks!
Hier is de Da Vinci zeep nog goedkoper en krijg je 100 gram http://www.penselen.nl/webshop/reinigingsmiddelen/4033--da-vinci-zeep.html . Of is dit toch weer andere?  Ok het is kernzeep en dat is blijkbaar toch anders.
http://www.penselen.nl/webshop/4833--da-vinci-serie-4833-zeep.html Ze hebben ook de grote ronde Da Vinci zeep! Goedkoper dan bij Starmagic en gratis verzenden vanaf €25 en bij Starmagic pas vanaf €60. Ik ga even kijken of het nog beter kan. :p Ik heb trouwens maar via facebook gevraagd aan Backstage of ze het zeepje hebben, hun contactformulier op de site doet het niet. :meh: ETA: http://schminkengrime.nl/daimond-fx-penselen-zeep-100-gram#.UaNBldjtprY Op meerdere sites staat iets als: ''Diamond FX Brush Soap is made by Da Vinci for Diamond FX''. Volgens mij is dit dan ook hetzelfde zeepje?
 
Top