MAC in the Netherlands?

Corally

Well-known member
Highlighters gebruik ik eigenlijk nooit omdat mijn huid vaak al glimt. Jammer want het kan wel heel mooi zijn en Adored is zo mooi! Tot de 150? Heb me er eerlijk gezegd nooit in verdiept haha. Ik weet alleen dat je tot de 20 euro sowieso geen douane kosten hebt. Deze 2 kwasten waren volgens mij in totaal 90 euro.
Het is volgens mij een 'subtiele' highlighter, net als lightscapade. Ik glim ook heel snel dus ik gebruik voornamelijk matte en satin blushes en dan een highlighter, als het een satin blush is met wat meer glans dan gebruik ik geen highlighter. Maar highlighters als soft & gentle kan ik ook echt niet hebben hoor, too much. :eek:hboy:
Ben eindelijk klaar met het lezen van jullie posts over de afgelopen maand :D Heerlijk dat er in deze topic volop wordt gekletst :) Volgens mij zijn er twee soorten kosten bij de douane: - douanekosten (oftewel BTW) en invoerrechten. Voor douanekosten ben je al na 22 euro de lul, maar invoerrechten gaan ze pas heffen als de waarde van het pakketje + verzendkosten boven 150 euro ligt.
Het is volgens mij net andersom, invoerrechten na 22 euro en btw komt erbij na 150 euro. Maar het maakt niet uit hoe het heet, je bent idd de lul. :lol:
 

Corally

Well-known member
Ik laat mijn CP-maatje altijd alle pakketjes markeren als cadeau en "used make-up" bij de beschrijving zetten. Tot nu toe altijd goed gegaan. Een van de pakketjes was zelfs geopend door de douane (daar lag een deel van mijn clarisonic die ik expres tussen twee pakketjes vroeg te verdelen, zodat de douane de waarde daarvan niet zou kunnen bepalen -- jah, ik ben wat dat betreft echt inventief geworden, nadat ik een keer voor een mp3 speler jaaaa-aren geleden dikke 50 euro extra aan douanekosten mocht betalen), maar niks voor hoeven te betalen. Ladyhawke, ik zag je posten dat je bij Mac in Schiphol hebt geshopt? Ik dacht dat ze helemaal weg waren! Vroeger waren ze achter de Passport Control bij vertrekhal 2 te vinden, maar waar zitten ze tegenwoordig? Vorige week verwees mijn tandarts me ook naar de kaakchirurg voor mijn onderste verstandskiezen, omdat ze dichtbij de zenuw zijn. Ik ben normaal niet bang voor de tandarts, en mijn 2 bovenste verstandskiezen zijn al verwijderd, maar het idee van kaakchirurg alleen vind ik super eng: chirurg klinkt echt zo ingrijpend. Straks gaat het nog fout en krijg ik van dat vertrokken gezicht of zo. Daar helpt echt geen make up meer bij 
icon_eek.gif
Ik ben benieuwd naar de reviews van de Hakuhodo en die andere Japanse merk penselen die MissHolland (volgens mij?) heeft besteld. Hakuhodo staan op mijn verlanglijstje, maar ik heb nooit echt de tijd genomen om uit te zoeken welke de must-haves zijn. Ik ben zelf ook een fan van 217, als PDF, dat is de enige brush waarvan ik een back up vergeten ben om te kopen tijdens mijn US-trip. Ik heb wel veel andere penselen ingeslagen bij CCO en ook Sonia Kashuk om uit te proberen.  Ook wil ik die van Hourglass proberen, maar ze hadden ze niet bij de Sephora's waar ik geweest was, alleen online.
Ik was 2,5 week geleden nog bij de kaakchirurg, brrr. Er zit nu ook zo'n gat waar de hele tijd eten in blijft zitten en ik moet dat er maar uithalen met een tandenstoker omdat het met een tandenborstel niet lukt. :eek: (onsmakelijk, sorry :sick:) Over iets meer dan een maand moet ik voor m'n andere verstandskies bah. Mijn cp'er zet ook altijd used make-up erop, zet iets van $10 aan waarde erop en ze kruist 'gift' aan, tot zo ver is het idd goed gedaan. :D
 

Eleentje

Well-known member
Het is volgens mij net andersom, invoerrechten na 22 euro en btw komt erbij na 150 euro. Maar het maakt niet uit hoe het heet, je bent idd de lul.
lol.gif
Ik heb hem gevonden, die pagina waar het allemaal uitgelegd wordt: http://www.belastingdienst.nl/wps/w...n_bij_invoer_betalen_zo_ja_hoe_bereken_ik_dat
Maar ja, inderdaad, maakt niet uit hoe het benoemd wordt, het is gewoon irritant. De belasting zelf is niet zo een ramp, maar de kosten die de courier berekent, die maken het echt zuur.
 

MissHolland

Well-known member
Eleentje, ik zal het morgen eens aan de postbode vragen. Heb al even op PostNL gekeken maar kan er niet echt iets uit wijs worden. De douane site is al helemaal niet duidelijk. Leuk dat je naar de US bent geweest!! Ik baal van mijn vliegangst, lijkt me een geweldig land om te bezoeken. En je bent naar de CCO geweest, gaaf! Echt jammer dat wij hier niet zoiets hebben.. Pinkdollface heeft Hakuhodo kwasten besteld en ik heb Koyudo kwasten besteld. Er staan ook nog foto's in dit topic van mijn Hakuhodo kwasten. Heb er maar 4 maar ben er onwijs blij mee en er zullen zeker over een tijd nog een paar erbij komen. Ben benieuwd wat je van de Sonia Kashuk kwasten gaat vinden. Schijnen goeie kwasten te zijn en ook niet zo belachelijk duur.
Edit: ik was wat traag met typen en las ondertussen nog wat anders haha. Maar dan klopt het niet want 21% van de 90 euro is ongeveer 18 euro. Lang geen 35.

De kaakchirurg is beter dan de tandarts omdat zij er veel verder in gespecialiseerd zijn en dit werk dagelijks doen. Maar ik vind het ook eng.. moet al iets van 6 jaar mijn verstandkiezen eruit maar ik durf het niet.. Wel een poging gedaan maar die was niet zo geslaagd..
 

Corally

Well-known member
@ Eleentje Heb je toch gelijk haha! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Amerika. Ik ben benieuwd wat je allemaal gekocht hebt, foto? :D
 

Corally

Well-known member
Eleentje, ik zal het morgen eens aan de postbode vragen. Heb al even op PostNL gekeken maar kan er niet echt iets uit wijs worden. De douane site is al helemaal niet duidelijk. Leuk dat je naar de US bent geweest!! Ik baal van mijn vliegangst, lijkt me een geweldig land om te bezoeken. En je bent naar de CCO geweest, gaaf! Echt jammer dat wij hier niet zoiets hebben.. Pinkdollface heeft Hakuhodo kwasten besteld en ik heb Koyudo kwasten besteld. Er staan ook nog foto's in dit topic van mijn Hakuhodo kwasten. Heb er maar 4 maar ben er onwijs blij mee en er zullen zeker over een tijd nog een paar erbij komen. Ben benieuwd wat je van de Sonia Kashuk kwasten gaat vinden. Schijnen goeie kwasten te zijn en ook niet zo belachelijk duur. De kaakchirurg is beter dan de tandarts omdat zij er veel verder in gespecialiseerd zijn en dit werk dagelijks doen. Maar ik vind het ook eng.. moet al iets van 6 jaar mijn verstandkiezen eruit maar ik durf het niet.. Wel een poging gedaan maar die was niet zo geslaagd.. 
Ja, echt jammer dat we geen CCO's hebben, België heeft wel een CCO waar alleen werknemers van Estee lauder bedrijven mogen shoppen. :yuck: Ik ben achteraf wel blij dat mijn verstandskies bij de kaakchirurg is verwijderd idd, ik wil niet weten hoe het zou zijn bij de tandarts. Ik was binnen een halfuur klaar (incl. wachten) en de volgende zal denk ik nog sneller gaan omdat die iets beter ligt.
 

Eleentje

Well-known member
Ja, echt jammer dat we geen CCO's hebben, België heeft wel een CCO waar alleen werknemers van Estee lauder bedrijven mogen shoppen.
yucky.gif
Ik ben achteraf wel blij dat mijn verstandskies bij de kaakchirurg is verwijderd idd, ik wil niet weten hoe het zou zijn bij de tandarts. Ik was binnen een halfuur klaar (incl. wachten) en de volgende zal denk ik nog sneller gaan omdat die iets beter ligt.
Dit it is toch stom?
Maar goed ik zie een CCO in NL niet zo snel komen, omdat alles hier toch al belachelijk snel uitverkocht raakt.

Ik ben blij om te horen dat het bij de kaakchirurg eigenlijk beter is. Krijg je daar ook plaatstelijke verdoving of algehele? Toen mijn verstandskiezen aan de bovenkant waren getrokken had ik ook last van het eten die steeds in de gaten kwam, totdat mijn tandvlees was samengetrokken. Bah bah bah!

MissHolland, 35 euro kan wel kloppen dan.. 18 euro is de belasting en 17 euro zijn de kosten die PostNL berekent voor het inklaren van het pakketje (belachelijk, he, ze vullen slechts een formuliertje in en schieten het geld voor bij de douane).
 

Corally

Well-known member
@ Eleentje Heb je toch gelijk haha! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Amerika. Ik ben benieuwd wat je allemaal gekocht hebt, foto? :D
Haha, is goed. Even de brushes schoonmaken die ik al heb gebruikt :)
Ja, echt jammer dat we geen CCO's hebben, België heeft wel een CCO waar alleen werknemers van Estee lauder bedrijven mogen shoppen. :yuck: Ik ben achteraf wel blij dat mijn verstandskies bij de kaakchirurg is verwijderd idd, ik wil niet weten hoe het zou zijn bij de tandarts. Ik was binnen een halfuur klaar (incl. wachten) en de volgende zal denk ik nog sneller gaan omdat die iets beter ligt.
Dit it is toch stom?   Maar goed ik zie een CCO in NL niet zo snel komen, omdat alles hier toch al belachelijk snel uitverkocht raakt. Ik ben blij om te horen dat het bij de kaakchirurg eigenlijk beter is. Krijg je daar ook plaatstelijke verdoving of algehele? Toen mijn verstandskiezen aan de bovenkant waren getrokken had ik ook last van het eten die steeds in de gaten kwam, totdat mijn tandvlees was samengetrokken. Bah bah bah! MissHolland, 35 euro kan wel kloppen dan.. 18 euro is de belasting en 17 euro zijn de kosten die PostNL berekent voor het inklaren van het pakketje (belachelijk, he, ze vullen slechts een formuliertje in en schieten het geld voor bij de douane). 
Leuk! :D Het was mijn eerste verstandskies die eruit moest dus ik heb geen ervaring met de tandarts.. maar voor kaakchirurgen is dit routine en voor tandartsen niet. Mijn kies lag heel moeilijk en heel dicht bij een zenuw, hij moest al in meerdere stukken eruit bij de kaakchirurg en hij was moeilijk te verwijderen.. dus ik had dit niet bij de tandarts willen doen. Ik heb een plaatselijke verdoving gehad maar volgens mij kan je ook onder narcose gaan, al zal daar wel ander prijskaartje aan hangen. Echt belachelijk hoeveel ze rekenen voor inklaren. :eek:hboy: Ik moest een keer 20 euro betalen, en het was maar een paar euro btw.. stelletje f*ckers.
 

Eleentje

Well-known member
Ik heb even een snelle foto gemaakt van de haul (dit is inclusief mijn bestellingen van de afgelopen half jaar die ik eindelijk kon ophalen), behalve de beautyblender. Die moet nog schoon.




En een close-up van de Le Metier de Beaute palette - waarmee ik het meest blij ben :)

 

Corally

Well-known member
Ik heb even een snelle foto gemaakt van de haul (dit is inclusief mijn bestellingen van de afgelopen half jaar die ik eindelijk kon ophalen), behalve de beautyblender. Die moet nog schoon. En een close-up van de Le Metier de Beaute palette - waarmee ik het meest blij ben :)
OMG, NICE! Zoveel prachtige dingen. :drool:
 

Ladyhawke

Well-known member
@ Eleentje yep ik heb geshopt bij mac op schiphol ^^ Ze hadden echt nog heel veel van LE zoals Extra Dimensions en Fashion Sets. Eerst zaten ze in vertrekhal 2 maar nu zitten ze in vertrekhal 1. Het is een mobiele stand en elk half jaar verhuizen ze naar een andere vertrekhal :p. Als je een keer gaat vliegen en je zit in de verkeerde vertrekhal kan je gewoon door de paspoortcontrole naar de andere hal! Heb ik ook gedaan ^^.

Ik gebruik trouwens Soft & Gentle bijna elke dag als highlighter
bigheart.gif
. Echt mijn favo highlighter. Hoewel ik Albatross van NARS ook heel graag een keer wil proberen.
 

MACerette

Well-known member
Ik heb even een snelle foto gemaakt van de haul (dit is inclusief mijn bestellingen van de afgelopen half jaar die ik eindelijk kon ophalen), behalve de beautyblender. Die moet nog schoon.




En een close-up van de Le Metier de Beaute palette - waarmee ik het meest blij ben :)

pompom.gif
Nice!!!
 

MACerette

Well-known member
@ PDF: de wind staat vandaag anders en het licht valt vandaag ook anders. So Chaud is toch wel mooi hoor! Ik vind hem mooier dan T&T en NO.
Tarte & Trendy vind ik ook wel ok maar er moet vooral geen foundation op mijn lippen zitten. Dan vind ik hem erg licht. Ik denk dat ik die mooier vind als de kleur van je lippen er wat doorheen komt. Sweet and Sour vond ik in de eerste instantie niks maar ik had hem dan ook snel opgeflatst lekker dik, no liner dus ik vond het Tyrone Biggums. Maar als je hem met wat meer beleid opbrengt is hij wel draagbaar. Waarschijnlijk beter dan een gewone nude. En Royal Sunset vind ik mooi :D
 

MACerette

Well-known member
@ Eleentje yep ik heb geshopt bij mac op schiphol ^^ Ze hadden echt nog heel veel van LE zoals Extra Dimensions en Fashion Sets. Eerst zaten ze in vertrekhal 2 maar nu zitten ze in vertrekhal 1. Het is een mobiele stand en elk half jaar verhuizen ze naar een andere vertrekhal :p. Als je een keer gaat vliegen en je zit in de verkeerde vertrekhal kan je gewoon door de paspoortcontrole naar de andere hal! Heb ik ook gedaan ^^.

Ik gebruik trouwens Soft & Gentle bijna elke dag als highlighter
bigheart.gif
. Echt mijn favo highlighter. Hoewel ik Albatross van NARS ook heel graag een keer wil proberen.
Albatross is een gouden gloed. Hij ziet er wit uit maar op de huid zie je alleen een gouden glans. Ook niet verkeerd. Nico is ook heel mooi btw. Die draag ik vaker. Dan heb je een subtiele glow. Nice...
 

Pinkdollface

Well-known member
@ PDF: de wind staat vandaag anders en het licht valt vandaag ook anders. So Chaud is toch wel mooi hoor! Ik vind hem mooier dan T&T en NO.
Tarte & Trendy vind ik ook wel ok maar er moet vooral geen foundation op mijn lippen zitten. Dan vind ik hem erg licht. Ik denk dat ik die mooier vind als de kleur van je lippen er wat doorheen komt. Sweet and Sour vond ik in de eerste instantie niks maar ik had hem dan ook snel opgeflatst lekker dik, no liner dus ik vond het Tyrone Biggums. Maar als je hem met wat meer beleid opbrengt is hij wel draagbaar. Waarschijnlijk beter dan een gewone nude. En Royal Sunset vind ik mooi :D
Ok dan is So Chaud terug op mijn lijstje:D Ik ben echt gek op Tart & Trendy! Ik gebruik nooit foundation op mijn lippen. Ik ben bang dat dat ze teveel uitdroogt. Ik ben niet zo'n fan van lustres, maar bij deze is het juist zo mooi als je natuurlijke lipkleur ermee mengt. Ik zou hem zeker nog eens proberen zonder foundation op je lippen. Ik moet Sweet & Sour nog goed uittesten, maar bij mij was hij niet concealernude/Tyrone Biggums territorium en het perziktintje maakt hem best speciaal. Royal Sunset is ook supermooi! Ik ben ook nog steeds gek op Honey Jasmine. Immortal Flower vind ik ook mooi, maar die vond ik vorig jaar al heel mooi, dus vandaar dat ik er niet zoveel meer over zeg. Ik heb hem gisteren trouwens wel voor het eerst gebruikt in combinatie met een rode lipstick (RiRi Woo) en dat beviel me verrassend goed. Ik had op mijn ogen alleen mascara en dan is het soms saai om een hele rustige blush als The Perfect Cheek of Blushbaby op te doen. Immortal Flower geeft mijn gezicht dan net iets meer kleur.
 

MissHolland

Well-known member
Wauw Eleentje wat een mooie aankopen!!! Heerlijk zeg! :) Pinkdollface, IF vind ik ook ontzettend mooi. Het enige jammere is dat hij niet zo gepigmenteerd is. Mijn 2 kwasten zijn aangekomen. Ze waren vergeten om op het pakketje als gift te zetten. Had ik wel aan gegeven dus ik heb ze even gemailt. De postbode zei dat je dan minder kans hebt om eruit gepakt te worden dan dat ze het er niet op hebben staan. Verder: Wauw! Kunnen kwasten nog zachter? Was mijn eerste gedachte toen ik de kwasten had uit gepakt. Echt niet normaal zacht. Ik weet nog niet wat ik van de foundation kwast moet vinden kwa vorm maar de kwaliteit is iig hoog. Ik heb ze net gewassen. Ga ze vanmiddag op de foto zetten en uit proberen. Zal vanavond proberen de fotos te plaatsen.
 

MACerette

Well-known member
Quote: Originally Posted by Pinkdollface

Ok dan is So Chaud terug op mijn lijstje:D Ik ben echt gek op Tart & Trendy! Ik gebruik nooit foundation op mijn lippen. Ik ben bang dat dat ze teveel uitdroogt. Ik ben niet zo'n fan van lustres, maar bij deze is het juist zo mooi als je natuurlijke lipkleur ermee mengt. Ik zou hem zeker nog eens proberen zonder foundation op je lippen. Ik moet Sweet & Sour nog goed uittesten, maar bij mij was hij niet concealernude/Tyrone Biggums territorium en het perziktintje maakt hem best speciaal. Royal Sunset is ook supermooi! Ik ben ook nog steeds gek op Honey Jasmine. Immortal Flower vind ik ook mooi, maar die vond ik vorig jaar al heel mooi, dus vandaar dat ik er niet zoveel meer over zeg. Ik heb hem gisteren trouwens wel voor het eerst gebruikt in combinatie met een rode lipstick (RiRi Woo) en dat beviel me verrassend goed. Ik had op mijn ogen alleen mascara en dan is het soms saai om een hele rustige blush als The Perfect Cheek of Blushbaby op te doen. Immortal Flower geeft mijn gezicht dan net iets meer kleur.


iagree.gif

Mocht je no een BU hier en daar willen, check ff je PM ;)

Klopt, perzikkleurige blush kan inderdaad heel mooi staan bij rode l/s. Legendary was dan ook een goed keus bij MM, of Melba of....(insert je fav peachy blush hier).
 

Pinkdollface

Well-known member
iagree.gif

Mocht je no een BU hier en daar willen, check ff je PM ;)

Klopt, perzikkleurige blush kan inderdaad heel mooi staan bij rode l/s. Legendary was dan ook een goed keus bij MM, of Melba of....(insert je fav peachy blush hier).
Ik had het gezien dankje:) Ik zal Legendary ook eens proberen, wat die lijkt me nu inderdaad ook mooi bij rode lipsticks.
 

Ladyhawke

Well-known member
Ik heb mijn IF inmiddels alweer verkocht :p. Vond hem te licht. Man ik kan echt niet wachten tot Rihanna loves mac uitkomt! Weet nog steeds niet wat ik neem, iig wel Riri Woo
eyelove.gif
 
Top