MAC in Turkey

dream

Active member
Quote:
Originally Posted by dream
Cremesheen bugün satışa girdi, fiyatlara gelince ... her marka bildiğiniz gibi yerinde daha uygundur örneğin mavi jeans de usa da çok pahalı gibi..
Bir de ulaşım ve devlete verilen vergiler var inanın firma da çok isterdi USA da ki fiyatlardan satabilmeyi ve sizleri memnun etmeyi. Bunun için lütfen marka'ya sitem etmeden önce açıkladıklarımı düşünün...
thmbup.gif

Bu arada mutsuz olduğunuz konuları paylaşmanız gerçekten çok önemli, teşekkür ederim
smiles.gif

nico

Well-known member
Quote:
Originally Posted by gocce
Pigmentler 50, farlar 33ytl mi??
shockt.gif

Demek ki Turkiye MAC ten anca window shopping yapabilirim
th_crazy.gif

Selam herkese bu arada,
Specktra yi bayadir takip ediyorum da, Turkiye bolumu oldugunu hic dusunmemistim niyeyse, sitede arama yapinca cikti bu bolum. Birkac hafta sonra Turkiyeye kesin donus yapiyorum, ve MAC i bu fiyatlardan dolayi kiniyorum! Koleksiyonlar da gec geliyomus zaten...
ssad.gif

th_welcomeemoticonsign.gif
pigmentler 45 bu arada,sorma fiyatlar felaket,239 nolu fırçayı almam lazım ne zamandır ama 50 ytl veresim gelmiyor
ohboy.gif
yüzde 18 vergi malum

Marjolaine

Well-known member
dream, canım biliyorum vergi, gümrük, çalışanların ücretleri vs. ben de kendi sektörümde ürünler türkiye'de üretilmediğinden sürekli yurtdışından ürün getirtmeyle vergiyle uğraşıyorum, bu konuları iyi biliyorum. Ama anlatamadım galiba. Fiyatın yüksek olmasını değil, ben yeni koleksiyonların Türkiye'ye geç gelmesini eleştiriyorum. En azından sinema filmleri gibi, abd'yi geçtim avrupa ile eşzamanlı satılmaya başlanırsa, 2 katından fazla olan fiyat farkı o kadar da göze batmaz. Bunca zamandır böyle gelmiş ama böyle gitmek zorunda değil. Türkiye'de artık MAC'e olan ilginin arttığı, bilinçli tüketicinin çoğaldığı bir gerçek, o zaman daha iyisi neden olmasın?

bugün gidemedim koleksiyonlara bakmaya ama çok üzüldüm dazzleglasslardan sadece miss dynamite gelmiş
ssad.gif

nico

Well-known member
Quote:
Originally Posted by Marjolaine
bugün gidemedim koleksiyonlara bakmaya ama çok üzüldüm dazzleglasslardan sadece miss dynamite gelmiş
ssad.gif

şu koleksiyonların neden eksik geldiğini cidden anlamıyorum

gocce

Member
Quote:
Bir de ulaşım ve devlete verilen vergiler var inanın firma da çok isterdi USA da ki fiyatlardan satabilmeyi ve sizleri memnun etmeyi. Bunun için lütfen marka'ya sitem etmeden önce açıkladıklarımı düşünün...
thmbup.gif

Bu kadar fiyat farki nerdeyse bir tek Turkiye de var. Gerci butun yabanci markalar en az iki fiyatindan satiliyor. Mac fiyatlari UK de USA dekilerle hemen hemen ayni.

Ben en iyisi bu hafta Mac i bi toparliiim
mac_haul.gif

gocce

Member
Quote:
Originally Posted by nico
th_welcomeemoticonsign.gif
pigmentler 45 bu arada,sorma fiyatlar felaket,239 nolu fırçayı almam lazım ne zamandır ama 50 ytl veresim gelmiyor
ohboy.gif
yüzde 18 vergi malum

239 pigmentler icin cok iyi bi firca ama -tam bilmiyorum fiyatlarini- Sephora nin da fircalari cok guzel ve Mac in hemen hemen yari fiyatina. 50 YTL vermek istemiyosan, Sephora ya da bi bak derim. Gerci Mac ten mutlaka sahip olunmasi gereken iki firca varsa, 239 ve 217 dir
smiles.gif

igswonderworld

Well-known member
o zaman nicocum ben bir rave siparis ediyorum senin icin, ayarlamalarini sonra hallederiz ok? nasilsa eninde sonunda bir sekilde bulusacagiz di mi kizlar???????
greengrin.gif

nico

Well-known member
Quote:
Originally Posted by igswonderworld
o zaman nicocum ben bir rave siparis ediyorum senin icin, ayarlamalarini sonra hallederiz ok? nasilsa eninde sonunda bir sekilde bulusacagiz di mi kizlar???????
greengrin.gif

Süpersin canım ,mesaj attım sana bu arada

pumpkincraze

Well-known member
Ankara'ya Passions of Red ve Cremesheen gelmis, kalici mineralize display de kurulmus, hersey yerli yerinde. Red, She Said farlari var ancak geri kalanlari gormedim. Sheer Minerals da yoktu.

Dare You cremesheen aldim sadece, annem de yanimda oldugu icin deneyecek cok firsatim olmadi, ne yazikki kendisi haddinden fazla makyaj malzemem oldugunu dusunuyor. Dare You ikimizde de cok guzel durunca sesini cikarmadi gerci.

dream

Active member
Quote:
şu koleksiyonların neden eksik geldiğini cidden anlamıyorum

bizde anlamadık
smiles.gif

anguria

Well-known member
@Dream

Türkiyedeki B2M sorunu ne zaman çözülücek haberin var mı? Benim elimde yaklaşık bi 30 tane var şu an, satmayı düşünüyorum. Eğer yakın zamanda bu prosedür uygulanmaya başlayacaksa bekleticem elimde.
Bence buradaki MAClerde en büyük eksiklik B2M
angry.gif

nico

Well-known member
sheer minerals ne zaman satılmaya başlanıcak bileniniz var mı? şu LE koleksiyonlara para harcamaktan MACin ana koleksiyonundan bir şey alamaz oldum
girlhaha.gif

igswonderworld

Well-known member
kizlar akmerkeze holiday gelmis, sheer minerals da 2 haftaya gelecekmis... ruj setleri guzel bu arada paraya bayilan alsin, ben quiet, please i denemek istemistim almadan, guzel bir nude bana cok yakismiyorlar bir de normalde, neyse iyi oldu onu aldim diger hersey var ama hizla gidiyorlar haberiniz olsun holiday el altindan satiliyormus...

dream

Active member
Quote:
Marjolaine nasıl yani cremesheen de mi gelmiyor?
nope.gif
Ravishing rujuma kavuşamıycak mıyım
cry.gif

Dream çok merak ettiğim bir şey var Türkiye'de ki MAC çalışanlarının hepsi makyöz değil mi? bazıları cidden hiç bir şey bilmiyor çünkü Amber Lights diye bir farın olmadığını bile iddaa eden oldu yani .Bilmiyorum onu bilmeyen nasıl orada işe girebilmiş .İşe alma yurtdışında olduğu gibi mi işliyor demo falan v.s ?
Bir de dolar çok arttığı için fiyatlarda yükseliş olcak mı?

Fiyatlarda artış bilgisi gelmedi bizlere
smiles.gif

Farın ismini anımsayamamış arkadaşım işe yeni girmiş olabilir çünkü her ürünün bir ismi var bildiğiniz gibi zaman alabiliyor öğrenmek, bununla birlikte gelen koleksiyonlar var ve onlarında isimleri var. Şunun gibi düşünebilirsin mağazaya ilk defa geliyorsun ve seni bir anda yüzlerce kişiyle tanıştırıyorlar tabi ki mümkün değil hepsini aklında tutmak zamana ihtiyaç var.
Ama mümkün olan en kısa sürede bunu öğrenmek gereklidir.
Ben iyimser düşünerek sorunu cevpaladım. Ama şunu bilin ki hepimiz ciddi eğitimlerden geçiyoruz ve çalıştığımız süre boyunca da bu devam ediyor.

nico

Well-known member
Quote:
Fiyatlarda artış bilgisi gelmedi bizlere
smiles.gif

Farın ismini anımsayamamış arkadaşım işe yeni girmiş olabilir çünkü her ürünün bir ismi var bildiğiniz gibi zaman alabiliyor öğrenmek, bununla birlikte gelen koleksiyonlar var ve onlarında isimleri var. Şunun gibi düşünebilirsin mağazaya ilk defa geliyorsun ve seni bir anda yüzlerce kişiyle tanıştırıyorlar tabi ki mümkün değil hepsini aklında tutmak zamana ihtiyaç var.
Ama mümkün olan en kısa sürede bunu öğrenmek gereklidir.
Ben iyimser düşünerek sorunu cevpaladım. Ama şunu bilin ki hepimiz ciddi eğitimlerden geçiyoruz ve çalıştığımız süre boyunca da bu devam ediyor.

nasıl bilmez ürünü şeklinde demedim bu sitede okuyorumda MACde işe girmeye çalışanların anlattıklarını,yurtdışında MAC işe alırken önce markayı,ürünleri ne kadar bilip bilmedikleriyle ilgili sınav gibi birşey yapıyorlarmış sonra geçerlerse sınavı ,bir mankene makyaj yaptırıyorlarmış.Türkiye'de de işe alım böyle mi oluyor onu sordum .Her çalışan makyöz değil galiba bazıları sadece satıcı olarak işe girmiş gibi geliyor
th_dunno.gif

nico

Well-known member
Quote:
Şimdi sizlere büyük süprizimi açıklıyorummm. Dım Dımm Dımm Dım

kim olduğunu mu açıklıycan
greengrin.gif