benim de listem var, excel alınacak listesi, wish list (repromote olursa kaçırmamak için ) vs hehe ben de ilk listeyle mac'e gittiğimde mua'lar dumur olmuştu, daha önce hiç listeyle gelen görmediler herhalde hehe
Originally Posted by pumpkincraze bir dip not, Strawberrynet'den MAC almayi dusuneniniz varsa, onermiyorum. MAC urunlerini aldiklari wholesaler sahte MAC satiyor, dolayisiyla Strawberrynet'deki MAC'lerin gercek olmama olasiliklari yuksek.
Strawberryden fluidline aldım,orjinal olduguna eminim.Diger forumda dazzleglass vs alan arkadaşlar da oldu,onlar da orjinal oldugunu teyid etti.
Bence bu kadar net 'sahte' dememek lazım .
Originally Posted by pumpkincraze aslinda mavi jeans amerika'da turkiye'dekinden daha ucuz, zaten MAC de kanada firmasi, amerika degil. su anda sadece Estee Lauder sirketler toplulugu icerisinde. kanada'da da MAC amerika'dakinden daha pahali'ya geliyor cunku orada vergi daha fazla (%15'e kadar cikiyor province'e gore, amerika'da ise state'e gore %8-9 en fazla).
ben aslinda bundan bir iki sene once MAC Corporate'a bir mail atarak bu durumda hosnutsuzlugumu belirtmistim, cunku bu fiyat pahaliligi ben (ve benim gibi bir cok insani) yurtdisindan urun getirtmeye ya da eBay-LJ satislari tarzi secondary souce'lara itiyor. neden sevdigim ve sadik oldugum bir marka kazanacagina baska insanlar kazansin ki. butun bunlari aciklamistim. Global Consumer Communications biriminden bir bayan bana cevap yazarak, bana turkiye musteri iliskileri biriminden bir bayanin email'ini verimisti ben de yazdigim mail'i turkce olarak bu bayan attim. tabii ki bir cevap gelmedi.
benim yaklasik $14000-15000 buyuklugunde bir MAC koleksiyonum var, ciddi bir musteriyim, MAC bagimlisiyim ama bugune kadar Turkiye'deki MAC magzalarindan aldigim urunler koleksiyonumun %10'u bile degil (fircalarim konusunda cok hassas oldugum sadece onlari magzadan gorerek, dokunarak aliyorum).
neden benim magzda yaptigim alisveris size ve sirkete kazanc olarak donebilecekken ben parami yurtdisinda harcayayim ki?
neyse, sonucta ben zaten ankara'da yasiyorum ve istanbul musterisi degilim bu sebele yazdiklarim cok ilgilendirmeyebilir herkesi.
bu arada gercekten liste yapmadan MAC'e gittiginize cok sasirdim. belki de liste hastasi bir insan oldugum ben devamli MAC'den alinacak urunler listesi yapiyorum. hatta Specktra'da, MUA'da ya da ♥♥♥♥♥♥♥♥♥'da yeni bir koleksiyon haberi ciktiginda notepad'i acip o koleksiyondan alacaklarimi hemen yaziyorum. aldikca ya da yurtdisindan ismarladikca da siliyorum listeden. mesela su anda Hello Kitty koleksiyonu dahil aradaki tum koleksiyonlardan alacaklarimin listesi var.
bir onerimde bir excel dosyasinda koleksiyonunuzun listesini tutmak. ben urun tipine gore bir liste yaptim onu kullaniyorum, sutunlara da farlarin/alliklarin/rujlarin finishlerini (veluxe pearl, satin, lustre, sheertone shimmer gibi), butun urunlerin renk tonlarini, satis fiyatini, hangi koleksiyon urunu oladugunu vs. yaziyorum. boylece hem ne kadar para harcadiginizin farkinda oluyorsunuz hem de zaten var olan birseyi alma riskinden kurtuluyorsunuz.
cok uzun yazdim...
bir dip not, Strawberrynet'den MAC almayi dusuneniniz varsa, onermiyorum. MAC urunlerini aldiklari wholesaler sahte MAC satiyor, dolayisiyla Strawberrynet'deki MAC'lerin gercek olmama olasiliklari yuksek.
Mac bünyesinde çalışan biri olarak bunu cevaplıyorum; Mac Canada çıkışlı olan Estee Lauder Company e geçtikten sonra Amerikan firması sayılan bir şirkettir... Halen üretimler Canada,USA,Londra gibi ülkelerde yapılmaya devam etmektedir.
Originally Posted by Marjolaine ben bu konuda ebvatacığıma katıldığım için fikrimi söylemek istiyorum. önceden bu partiler taksimde yapılmış. geçen cadılar bayramında da vardı mesela.. tüm gün sürdü, mua'lar kendilerine ve bizlere makyaj yaptılar, bütün malzemeler raflardan indi, ellemediğimiz, denemediğimiz ürün kalmadı öyle söyliyim.. 2 saat bence bu tür bir etkinlik için az.. ben bunun devamlı mac kullanıcıları, ya da mac fanları için yetersiz olabileceğini düşünüyorum. ancak mac'i hiç bilmeyen biri için güzel bir tanışma faslı olabilir. mac fan'ları için neden yetersiz olabileceğine örnek vermem gerekirse.. bugün 4'te mac'e gittim ve 8'de çıktım, ki parti fln değildi
bir mac takipçisi için ortalama mac'te zaman geçirme süresi 2 saatin üstünde bence de. yine de mac'in ortamından çekinen ve cesaret edemeyen insanları mac'le tanıştırmak için güzel bir etkinlik olur siye düşünüyorum
Etkinlik için ciddi bir çalışma yapılıyor inanın
Sizlerin de bizler gibi heyecanımızı paylaşmanızdan mutluluk duyarız. Saati uzatma konusuna gelince bunun için de çalışma yapıyoruz, umarım size yarın iyi haberi vericem. Bu arada sadece İstinye Park Mac değil, diğer mağazalardan da Make-up artist arkadaşlarımız katılacaklar
Originally Posted by ebvata Nasıl mua onlar ben de onu anlamıyorum?Bakarım, karıştırırım,sürerim,beğenirim alırım ,beğenmem çıkar giderim.MAC i diğer kozmetik mağazalarından ayıran en önemli fark; müşteriyi rahat hissettirmek,göz hapsine almamak,al al diye baskı yapmamak.Ben 2 mağazasından alışveriş yaptım defalarca,ikisinde de böyle olumsuzluklar asla yaşamadım,diğer mağazalarına bana uzak oldukları için gitme durumum olmadı,ama onlara da gitsem böyle bir tavırla karşılaşacağıma ihtimal vermek istemem,
yaparlarsa aynı tarzla cevaplarını da alırlar zaten.
Gözlerini kulaklarını onlara kapat ve renklerin keyfine bak derim ben nicocum
Originally Posted by Marjolaine ben bu konuda ebvatacığıma katıldığım için fikrimi söylemek istiyorum. önceden bu partiler taksimde yapılmış. geçen cadılar bayramında da vardı mesela.. tüm gün sürdü, mua'lar kendilerine ve bizlere makyaj yaptılar, bütün malzemeler raflardan indi, ellemediğimiz, denemediğimiz ürün kalmadı öyle söyliyim.. 2 saat bence bu tür bir etkinlik için az.. ben bunun devamlı mac kullanıcıları, ya da mac fanları için yetersiz olabileceğini düşünüyorum. ancak mac'i hiç bilmeyen biri için güzel bir tanışma faslı olabilir. mac fan'ları için neden yetersiz olabileceğine örnek vermem gerekirse.. bugün 4'te mac'e gittim ve 8'de çıktım, ki parti fln değildi
bir mac takipçisi için ortalama mac'te zaman geçirme süresi 2 saatin üstünde bence de. yine de mac'in ortamından çekinen ve cesaret edemeyen insanları mac'le tanıştırmak için güzel bir etkinlik olur siye düşünüyorum
Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, sen erken gel
Originally Posted by dream Mac bünyesinde çalışan biri olarak bunu cevaplıyorum; Mac Canada çıkışlı olan Estee Lauder Company e geçtikten sonra Amerikan firması sayılan bir şirkettir... Halen üretimler Canada,USA,Londra gibi ülkelerde yapılmaya devam etmektedir.
Tanışmak gerçekten çok isterdim seninle... Ankarada ki arkadaşlarımla mutlaka tanışıyorsunuzdur, sizlerin Mac'e olan bağlılığını gördükçe her gün Mac'de çalışmanın gururunu yaşıyorum.
Originally Posted by ciiden Strawberryden fluidline aldım,orjinal olduguna eminim.Diger forumda dazzleglass vs alan arkadaşlar da oldu,onlar da orjinal oldugunu teyid etti.
Bence bu kadar net 'sahte' dememek lazım .
ben de farlarin sahte oldugundan eminim. hatta biraz arastirma yaparsaniz, cesitli fotograflarla bunun kanitladigini gorursunuz. riske atmanin anlami olmadigini dusunuyorum.
farların sahte olduğunu ben de birkaç yerden duymuştum, hatta farlar sahte diye bayağı olay oldu sonra strawberry mac satmayı bıraktı bir süre.. benim de dazzleglassım ve fluidline'ım var strawberry'den türkiyeden aldıklarımla aynı, onlarda bir problem yok. bazı ürünler sahte olabilir ama kendi elimdekilerin orijinal olduğuna %100 eminim ben de ciidenciğim gibi
^hoşgeldin dinniko
dream, bu arada piyasadan kalkıcak olan ürünleri napıyorsunuz? satılmasını mı bekliyorsunuz yoksa geri mi yolluyorsunuz? hala sharkskin i almadım
Originally Posted by Dinniko sharkskin piyasadan kalmadıki kalmıcakta daha
yıkıldı bu forum sharkskin piyasadan kalkıyor diye .macin sitesinde de goodbyes bölümünde çok önceden yer aldı .3 tane shadestick kaldı sadece,siteden bakabilirsin.taksimde hala satıyorlar ama bakırköydekinde ve akmerkezde yok.bu sefer liste yapıp gidiyim MACe bari bazı mualeri kızdırdım malum listesiz gidince
Geçmişte yazılanların hepsini okudum bu arada partide olmak istiyorum benide sizlerden kabul ederseniz
bende bu arada macte 2 saat kalmıyorum ya 8 saat yada 12 saat kalıyorum çünkü ben akmerkezde çalışıyorum yani bi mua'yım bi kaçını tanıdığımı düşünüyorum ben mac türkiyeye geldiğinden beri macteyim gerçekten bu site aranızdan biri tarafında defalarca önerilmişti ama bi türlü gelemedin bunun için handeye yeniden ve yine teşekkür ederim......