Quote:
Originally Posted by dream
Cremesheen bugün satışa girdi, fiyatlara gelince ... her marka bildiğiniz gibi yerinde daha uygundur örneğin mavi jeans de usa da çok pahalı gibi..
Bir de ulaşım ve devlete verilen vergiler var inanın firma da çok isterdi USA da ki fiyatlardan satabilmeyi ve sizleri memnun etmeyi. Bunun için lütfen marka'ya sitem etmeden önce açıkladıklarımı düşünün...
|
aslinda mavi jeans amerika'da turkiye'dekinden daha ucuz, zaten MAC de kanada firmasi, amerika degil. su anda sadece Estee Lauder sirketler toplulugu icerisinde. kanada'da da MAC amerika'dakinden daha pahali'ya geliyor cunku orada vergi daha fazla (%15'e kadar cikiyor province'e gore, amerika'da ise state'e gore %8-9 en fazla).
ben aslinda bundan bir iki sene once MAC Corporate'a bir mail atarak bu durumda hosnutsuzlugumu belirtmistim, cunku bu fiyat pahaliligi ben (ve benim gibi bir cok insani) yurtdisindan urun getirtmeye ya da eBay-LJ satislari tarzi secondary souce'lara itiyor. neden sevdigim ve sadik oldugum bir marka kazanacagina baska insanlar kazansin ki. butun bunlari aciklamistim. Global Consumer Communications biriminden bir bayan bana cevap yazarak, bana turkiye musteri iliskileri biriminden bir bayanin email'ini verimisti ben de yazdigim mail'i turkce olarak bu bayan attim. tabii ki bir cevap gelmedi.
benim yaklasik $14000-15000 buyuklugunde bir MAC koleksiyonum var, ciddi bir musteriyim, MAC bagimlisiyim ama bugune kadar Turkiye'deki MAC magzalarindan aldigim urunler koleksiyonumun %10'u bile degil (fircalarim konusunda cok hassas oldugum sadece onlari magzadan gorerek, dokunarak aliyorum).
neden benim magzda yaptigim alisveris size ve sirkete kazanc olarak donebilecekken ben parami yurtdisinda harcayayim ki?
neyse, sonucta ben zaten ankara'da yasiyorum ve istanbul musterisi degilim bu sebele yazdiklarim cok ilgilendirmeyebilir herkesi.
bu arada gercekten liste yapmadan MAC'e gittiginize cok sasirdim. belki de liste hastasi bir insan oldugum ben devamli MAC'den alinacak urunler listesi yapiyorum. hatta Specktra'da, MUA'da ya da ♥♥♥♥♥♥♥♥♥'da yeni bir koleksiyon haberi ciktiginda notepad'i acip o koleksiyondan alacaklarimi hemen yaziyorum. aldikca ya da yurtdisindan ismarladikca da siliyorum listeden. mesela su anda Hello Kitty koleksiyonu dahil aradaki tum koleksiyonlardan alacaklarimin listesi var.
bir onerimde bir excel dosyasinda koleksiyonunuzun listesini tutmak. ben urun tipine gore bir liste yaptim onu kullaniyorum, sutunlara da farlarin/alliklarin/rujlarin finishlerini (veluxe pearl, satin, lustre, sheertone shimmer gibi), butun urunlerin renk tonlarini, satis fiyatini, hangi koleksiyon urunu oladugunu vs. yaziyorum. boylece hem ne kadar para harcadiginizin farkinda oluyorsunuz hem de zaten var olan birseyi alma riskinden kurtuluyorsunuz.
cok uzun yazdim...
bir dip not, Strawberrynet'den MAC almayi dusuneniniz varsa, onermiyorum. MAC urunlerini aldiklari wholesaler sahte MAC satiyor, dolayisiyla Strawberrynet'deki MAC'lerin gercek olmama olasiliklari yuksek.