MAC in Turkey

dream

Active member
Buradaki enerjinizi bizlerle paylaşmanız ve sizinle tanışmak için bir fırsat olmalı diye düşünüyordum
smiles.gif
Sonra bunu düşünceden çıkarttım, fikir gelişti, desteklendi. Böyle bir günü yaşamak ve eğlenmek için çok heyecan duyuyoruz.

Not: Mağazamıza telefon açıp isminizi yazdırırsanız sevinirim veya [email protected]'dan mail atabilirsiniz.
Herkesi bekliyoruz,
Sevgiler
Hande

macparty2ng9.jpg

dream

Active member
Quote:
Originally Posted by nico
nasıl bilmez ürünü şeklinde demedim bu sitede okuyorumda MACde işe girmeye çalışanların anlattıklarını,yurtdışında MAC işe alırken önce markayı,ürünleri ne kadar bilip bilmedikleriyle ilgili sınav gibi birşey yapıyorlarmış sonra geçerlerse sınavı ,bir mankene makyaj yaptırıyorlarmış.Türkiye'de de işe alım böyle mi oluyor onu sordum .Her çalışan makyöz değil galiba bazıları sadece satıcı olarak işe girmiş gibi geliyor
th_dunno.gif

bu konuyu bir ara party'de konuşalım
smiles.gif

Marjolaine

Well-known member
MAC fun day party'nin güzel bir etkinlik olacağına eminim, İstinye park'te olmasına üzüldüm, ben büyük ihtimalle gelemicem, malum anadolu tarafındayım ayrıca 29'u yakın bir arkadaşımın doğum günü
ssad.gif
gideceklere şimdiden iyi eğlenceler
th_DANCE.gif

ebvata

Well-known member
19.00-21.00 arası? Fun Day Party değil de

Happy Hours desek daha doğru olur
winks.gif

2 saatte ne yapılabilir ki
th_dunno.gif

dream

Active member
Quote:
Originally Posted by ebvata
19.00-21.00 arası? Fun Day Party değil de

Happy Hours desek daha doğru olur
winks.gif

2 saatte ne yapılabilir ki
th_dunno.gif

ne yapılmasını isterdin?

nico

Well-known member
dream MAC partileri konusunda oldukça cahilim.partiye gelenlere makyaj falan mı yapılıcak nasıl olcak
th_dunno.gif

belleville

New member
nico dediklerine göre ürünleri istediğin gibi karıştırıcaksın .... ve onlarda sana makyaj yapıcaklar sana facechrt vericeklermiş...

Marjolaine

Well-known member
Quote:
Originally Posted by dream
ne yapılmasını isterdin?

ben bu konuda ebvatacığıma katıldığım için fikrimi söylemek istiyorum. önceden bu partiler taksimde yapılmış. geçen cadılar bayramında da vardı mesela.. tüm gün sürdü, mua'lar kendilerine ve bizlere makyaj yaptılar, bütün malzemeler raflardan indi, ellemediğimiz, denemediğimiz ürün kalmadı öyle söyliyim.. 2 saat bence bu tür bir etkinlik için az.. ben bunun devamlı mac kullanıcıları, ya da mac fanları için yetersiz olabileceğini düşünüyorum. ancak mac'i hiç bilmeyen biri için güzel bir tanışma faslı olabilir. mac fan'ları için neden yetersiz olabileceğine örnek vermem gerekirse.. bugün 4'te mac'e gittim ve 8'de çıktım, ki parti fln değildi
winks.gif
bir mac takipçisi için ortalama mac'te zaman geçirme süresi 2 saatin üstünde bence de. yine de mac'in ortamından çekinen ve cesaret edemeyen insanları mac'le tanıştırmak için güzel bir etkinlik olur siye düşünüyorum
smiles.gif

jbid

Well-known member
parti fikri icin oncelikle tesekkurler hande. hic yoktan iyidir, yavas yavas oturacak hersey. daha b2m bile yok, o yuzden bizim mac'i sevdigimiz kadar mac'in de bizi sevmesini saglamaliyiz
smiles.gif

ben elimden geleni yapacagim orada olmak icin, esim bu duruma ne der bilemiyorum ama haha.
zaman konusunda ise marjo'ya katiliyorum. benim icin 2 saat, acelem oldugunda mac'te gecirdigim sure
th_dunno.gif

yine de parti fikrinin destekcisiyim
thmbup.gif

ebvata

Well-known member
marjocum benim kafamdakileri aynen yazmış zaten,benim için MAC bir mağazadan çok,sevdiğim arkadaşlarımla vakit geçirdiğim,gülüp eğlendiğim bir buluşma mekanı oldu.Taksim MAC den bu açıdan çok memnunum,diğer mağazalarda da bu tarz etkinliklerin yapılması da çok isabetli olur,hem müşteriler bilinçlenir,MAC e girme gerginliğini üzerlerinden atarlar(bazı ilgisiz mualar yüzünden bu sıkıntı hala yaşanıyor),hem de mualar müşteri-satıcı mantığından uzaklaşıp arkadaşça yaklaştıklarında daha kaliteli ve fazla satış yapabildiklerini görürler.
yes.gif

nico

Well-known member
2 saat nasıl kalıyorsunuz kızlar MACde
girlhaha.gif
ben bir 15-20 dakika kalsam tip tip bakıyor mualer .farlara biraz bakınca ee hala karar veremedin mi falan diyorlar
blinks.gif
istesemde fazla kalamıyorum o yüzden
ssad.gif

nico

Well-known member
Quote:
Originally Posted by aquadisiac
petticoat ve diğer msf ler geldi mi ist'e?

ben bakırköy ve taksimdekine sordum daha var dediler.

ebvata

Well-known member
Quote:
Originally Posted by nico
2 saat nasıl kalıyorsunuz kızlar MACde
girlhaha.gif
ben bir 15-20 dakika kalsam tip tip bakıyor mualer .farlara biraz bakınca ee hala karar veremedin mi falan diyorlar
blinks.gif
istesemde fazla kalamıyorum o yüzden
ssad.gif

Nasıl mua onlar ben de onu anlamıyorum?Bakarım, karıştırırım,sürerim,beğenirim alırım ,beğenmem çıkar giderim.MAC i diğer kozmetik mağazalarından ayıran en önemli fark; müşteriyi rahat hissettirmek,göz hapsine almamak,al al diye baskı yapmamak.Ben 2 mağazasından alışveriş yaptım defalarca,ikisinde de böyle olumsuzluklar asla yaşamadım,diğer mağazalarına bana uzak oldukları için gitme durumum olmadı,ama onlara da gitsem böyle bir tavırla karşılaşacağıma ihtimal vermek istemem,
yaparlarsa aynı tarzla cevaplarını da alırlar zaten.
nonono.gif

Gözlerini kulaklarını onlara kapat ve renklerin keyfine bak derim ben nicocum
yes.gif

nico

Well-known member
Quote:
Originally Posted by ebvata
Nasıl mua onlar ben de onu anlamıyorum?Bakarım, karıştırırım,sürerim,beğenirim alırım ,beğenmem çıkar giderim.MAC i diğer kozmetik mağazalarından ayıran en önemli fark; müşteriyi rahat hissettirmek,göz hapsine almamak,al al diye baskı yapmamak.Ben 2 mağazasından alışveriş yaptım defalarca,ikisinde de böyle olumsuzluklar asla yaşamadım,diğer mağazalarına bana uzak oldukları için gitme durumum olmadı,ama onlara da gitsem böyle bir tavırla karşılaşacağıma ihtimal vermek istemem,
yaparlarsa aynı tarzla cevaplarını da alırlar zaten.
nonono.gif

Gözlerini kulaklarını onlara kapat ve renklerin keyfine bak derim ben nicocum
yes.gif

artık beni tanıyan bir kaç mua var onlarla sorun olmuyorda,tanımayanlar kıl olabiliyor yani sanki birşey çalcakmışsın gibi başından ayrılmamalarına sinir oluyorum yanlız genel konuşuyorum sadece MAC için değil, çoğu kişi kozmetik mağazalarına bu yüzden gitmekten hoşlanmıyor.taksimdekinde bir kere bir çalışan kız girer girmez ne bakmıştınız diye sormuştu(sanki ürünlere bakmadan karar vercem de)bende işte biraz bakıyım genelde planlıyorum ne alıcağımı sonra unutuyorum dedim güldüm falan o da sinirli sinirli bir defa gelmeden karar verde gel liste yap dedi sanki pazara meyve almaya gidiyorum
th_MadWithShortFuse.gif
bir daha görmedim onu zaten makyajıda hep berbattı
sick.gif
belki çalışmıyordur artık.genelde taksimdekilerden memnunum ama o çok kıldı .hala karar veremedin mi sorusunu ise sürekli soruyorlar başımda bekle demiyorumki ben onlara zaten ,istediğime bakar almak istediğimde de haber veririm zaten.en fazla 15 dakika kalıyorum mağazada o da birşey alırsam

pumpkincraze

Well-known member
Quote:
Originally Posted by dream
Cremesheen bugün satışa girdi, fiyatlara gelince ... her marka bildiğiniz gibi yerinde daha uygundur örneğin mavi jeans de usa da çok pahalı gibi..
Bir de ulaşım ve devlete verilen vergiler var inanın firma da çok isterdi USA da ki fiyatlardan satabilmeyi ve sizleri memnun etmeyi. Bunun için lütfen marka'ya sitem etmeden önce açıkladıklarımı düşünün...
thmbup.gif

aslinda mavi jeans amerika'da turkiye'dekinden daha ucuz, zaten MAC de kanada firmasi, amerika degil. su anda sadece Estee Lauder sirketler toplulugu icerisinde. kanada'da da MAC amerika'dakinden daha pahali'ya geliyor cunku orada vergi daha fazla (%15'e kadar cikiyor province'e gore, amerika'da ise state'e gore %8-9 en fazla).

ben aslinda bundan bir iki sene once MAC Corporate'a bir mail atarak bu durumda hosnutsuzlugumu belirtmistim, cunku bu fiyat pahaliligi ben (ve benim gibi bir cok insani) yurtdisindan urun getirtmeye ya da eBay-LJ satislari tarzi secondary souce'lara itiyor. neden sevdigim ve sadik oldugum bir marka kazanacagina baska insanlar kazansin ki. butun bunlari aciklamistim. Global Consumer Communications biriminden bir bayan bana cevap yazarak, bana turkiye musteri iliskileri biriminden bir bayanin email'ini verimisti ben de yazdigim mail'i turkce olarak bu bayan attim. tabii ki bir cevap gelmedi.

benim yaklasik $14000-15000 buyuklugunde bir MAC koleksiyonum var, ciddi bir musteriyim, MAC bagimlisiyim ama bugune kadar Turkiye'deki MAC magzalarindan aldigim urunler koleksiyonumun %10'u bile degil (fircalarim konusunda cok hassas oldugum sadece onlari magzadan gorerek, dokunarak aliyorum).

neden benim magzda yaptigim alisveris size ve sirkete kazanc olarak donebilecekken ben parami yurtdisinda harcayayim ki?

neyse, sonucta ben zaten ankara'da yasiyorum ve istanbul musterisi degilim bu sebele yazdiklarim cok ilgilendirmeyebilir herkesi.

bu arada gercekten liste yapmadan MAC'e gittiginize cok sasirdim. belki de liste hastasi bir insan oldugum ben devamli MAC'den alinacak urunler listesi yapiyorum. hatta Specktra'da, MUA'da ya da ♥♥♥♥♥♥♥♥♥'da yeni bir koleksiyon haberi ciktiginda notepad'i acip o koleksiyondan alacaklarimi hemen yaziyorum. aldikca ya da yurtdisindan ismarladikca da siliyorum listeden. mesela su anda Hello Kitty koleksiyonu dahil aradaki tum koleksiyonlardan alacaklarimin listesi var.

bir onerimde bir excel dosyasinda koleksiyonunuzun listesini tutmak. ben urun tipine gore bir liste yaptim onu kullaniyorum, sutunlara da farlarin/alliklarin/rujlarin finishlerini (veluxe pearl, satin, lustre, sheertone shimmer gibi), butun urunlerin renk tonlarini, satis fiyatini, hangi koleksiyon urunu oladugunu vs. yaziyorum. boylece hem ne kadar para harcadiginizin farkinda oluyorsunuz hem de zaten var olan birseyi alma riskinden kurtuluyorsunuz.

cok uzun yazdim...

bir dip not, Strawberrynet'den MAC almayi dusuneniniz varsa, onermiyorum. MAC urunlerini aldiklari wholesaler sahte MAC satiyor, dolayisiyla Strawberrynet'deki MAC'lerin gercek olmama olasiliklari yuksek.

ebvata

Well-known member
MAC e liste yapıp gitme konusuna bir açıklık getirmek isterim,liste olayını ben de yapıyorum,mayıs ayı itibariyle mac ürünleri almaya başladım,ilk başlarda görüp beğendiğimi alıyordum,ama zaman ilerledikçe daha bilinçli alışverişe başladım macden,koleksiyonları takip edip swatchlarda beğendiğim renkleri,ürünleri yazıp mağazaya gitmek çok daha pratiklik kazandırdı alışverişime,benim şaşırdığım ve eleştirdiğim kısım liste yapmak değil,muanın konuşma tavrıdır,aynı cümleyi daha yardımsever ve aydınlatıcı şekilde söyleseydi keşke,ayrıca benim listeyle mac e gelmeme şaşıran mualarda oluyordu bazen,buna ne demeli peki?
th_LMAO.gif

jbid

Well-known member
ben de listeciyim, excel dosyam da var. bir de bir adim ileri gidip, beyaz kagida her urunumu siviyorum (swatch mi deseydim hehe), boylelikle elimdeki renkleri takip edebiliyorum.
ama bence bunlarin hicbiri benim aklimi basima getirmiyor. mac'in havasindan suyundan midir bilemiyorum, kesinlikle uzak duracagim bir urune asik olup aliyorum. liste miste yalan yani
smiles.gif